Tips: Arbeta med appar i skolan

28 januari, 2014 av morbylangabibliotek

Det finns massor med webbsidor och annat med hinkvis med material om hur man kan jobba med appar i skolan. Här är några av mina favoriter:

http://www.skolappar.nu/ En webbsida som drivs av Joacim Thornström, lärare i grunden. Redaktionen består av sex stycken lärare som kopplar apparnas innehåll till läroplanerna. Ett flertal gästrecensenter figurerar också med jämna mellanrum. (Läs mer om folket bakom här: http://www.skolappar.nu/om-oss/). Mycket bra sökfunktion i högerkant där man kan söka på ämne, stadium etc.

http://www.pappasappar.se/ Helt oberoende sida som strävar efter att ”vara en tillförlitlig källa vad gäller utbudet av bra appar för barn.” Bakom sidan står Daniel Wiselberg, tidigare systemutvecklare. Mycket bra sökverktyg i högerkant där man hittar appar utefter exempelvis ålder, kategori etc.

Dessa båda webbsidor hänger till viss del ihop, vilket ni kommer kunna se på att utseendet liknar varandra mycket.

http://prissans.blogspot.se/ En blogg som drivs av IT-pedagogen Anna Prissberg som arbetar på AV-media i  Kronoberg. Direkt kopplat till hur man kan arbeta med olika appar i skolan.

http://blogg.nacka.se/skolor/ipadsiforskolan/ En blogg som pedagoger i Nacka kommun står bakom. Olika sorters inlägg om att arbeta med iPads i förskolan och skolan.

http://spellararen.wordpress.com/ Denna blogg handlar inte direkt om appar, utan om spel och hur man kan använda sig av dessa i ett pedagogiskt sammanhang. Grundaren Felix Gyllenstig Serrao beskriver syftet på följande sätt:”skapa en förståelse om spel för föräldrar och även skapa en informationsplats för lärare att hitta sätt att utveckla sin kunskap och förståelse kring spel och där med ge lärare nya pedagogiska verktyg.”

/Jennie Aagesson

%d bloggare gillar detta: