Årstider

31 augusti, 2016 av morbylangabibliotek

Böcker om hösten
Skönlitteratur:
Berner, Stora höstboken
Ingves, Nalle Brunos höst
Lind, Utflyktsbok för rim och ramsare
McBratney, Gissa hur mycket jag tycker om dig om hösten
Nordqvist, Stackars Pettson
Facklitteratur:
Berg, Höst
Svedberg, Sov gott lilla igelkott
Film från AV Media:
Våra årstider
http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=36&article=V8276 Från 7 år 14:19 min
Varje år har fyra årstider: höst, vinter, vår och sommar! Men vad är en årstid egentligen? Varför blir det olika årstider? Hur påverkar årstiderna oss människor, djur och växter? Det ska vi lära oss mer om! Inledning: 00:00 Vad är årstider? 01:04 Höst: 03:00 Vinter: 05:28 Vår: 07:41 Sommar: 09:51 Sammanfattning: 12:42
 
Hösten är här
http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=36&article=V2396 Från 7 år 12 min
Morfar kunde inte följa med Anna och Madde på utflykt i skogen. Han är bonde och måste plöja klart innan snön kommer. Vinter kommer tidigt i år skojar morfar eftersom det är mycket rönnbär i år. Det har varit en torr höst och därför är det ont om svamp. Några höstkantareller hittade i alla fall Madde. Sniglar tycker om svamp konstaterar Anna. Det har varit några frostnätter. Det ser man på att örnbräkenplantorna har börjat att vissna. Också lövträdens blad har börjat skifta och en del blad har trillat av. Men hur är det med barrträden. Sitter barren alltid kvar? Också djuren börjar förbereda sig för vintern….
 
Varmt, kallt eller mittemellan
http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=36&article=U103787-03 Från 6 år 9 min
Vad är höst? Är det en regnig årstid mellan sommar och vinter? Eller är det en vacker årstid med starka färger, goda svampar och vackra fåglar? Man kan ha olika åsikter om det och forskare har sina sätt att se på det.
 
De fyra årstiderna
http://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=36&article=V2538 Från 7 år 13 min
Från vinterns snö till vårens första blommor; årstidernas magiska förändringar har alltid fascinerat barn. Här får eleverna se hur förändringarna av klimatet och vädret påverkar deras liv. De får en förståelse för vädrets årstidsmönster genom att se på jordens position i förhållande till solen och hur detta påverkar planeten jorden och människorna som lever där.
%d bloggare gillar detta: